Skip to content

Dacă ești însărcinată

Consultație cu privire la alegerea modului de a naște

Grup de suport „Naștere naturală sau operație cezariană?” Fotograf: Andreia Ursu

Ești însărcinată și nu te decizi cum îți dorești să naști?

Sfatul meu este că încă de la sfârșitul primului trimestru de sarcina să alegi modul în care îți dorești să naști, echipa medicală care te va însoți în această experiență, dacă îți dorești să naști cu moașă sau cu medicul. În egală măsură analizează opțiunile pe care le ai cu privire la locul nașterii.

Dacă nu ești hotărâtă sau dacă nu ești în consens cu partenerul tău sau dacă astăzi simți anumite temeri sau îți dorești să le depășești,

Te aștept să programezi o consultație.

Dacă ai sarcini pierdute sau o sarcina greu obținută

Când ești însărcinată și ai avut astfel de experiențe în trecut sau dacă sarcina această a fost greu obținută, emoțiile tale pot  să abunde și să se declanșeze pe care să nu le poți controla.

Adesea în aceste situații femeile se pot centra pe frică de a nu i se întâmplă ceva bebelușului, iar sarcina poate atrage multiple stări de anxietate.

Recomandarea mea în urmă experienței de lucru cu femei care trec prin aceste situații, este să va programați o consultație sau mai multe pentru a discuta emoțiile, temerile, pentru a află cum funcționează trupul, cum poți gestiona simptomele trupului lucrând cu mintea, conștientizarea emoțiilor și rezolvarea lor.

Emoțiile neexprimate pot influență sarcina, nașterea, alăptarea și începutul vieții de familie,

De aceea, îți recomand să programezi o consultație.

Ai rămas însărcinată când nu te așteptai

O sarcina poate veni  în viață unei femei atunci când se așteaptă mai puțîn sau poate să îi perturbe planurile imediate și pe termen lung. 

Această experiență poate creea sentimente contradictorii, dorința de a avea un copilaș, de a fi mama, dar și ce se va întâmplă în viitor. 

Aceată situație poate activă propria copilărie, propria relație cu mama, de aceea discuțiile și exprimarea temerilor te va ajută să integrezi experiență.

Consultatie prenatala despre alaptare

Consultatie prenatala in alaptare

In timpul sarcinii se pot naste diverse intrebari despre cum iti vei alimenta copilul imedoat dupa nastere.

Daca si tu , asemeni altor mamici, ai in jurul tau mamici care iti transmit o stare de nesiguranta cu privire la alaptare si nu sti care alegere este cea care ti se potriveste cel mai bine,

Te invit sa discutam in cadrul unei consultatii si sa exploram emotiile, credintele, miturile si impreuna sa realizam un plan personalizat despre modul in care tu alegi sa-ti hranesti puiul imediat dupa nastere, pe termen scurt sau lung.

Ai observat ca sanii tai o forma atipica? —>citeste articolul

Ai senzatia ca mameloanele tale au o forma atipica sau deja sti ca acest gen de mameloane pot reprezenta o problema in alaptare sau ai in jurul tau experiente negative?

Ai anumite diagnostice care pot influenta secretia de lapte sau ti s-a indicat o anumita medicatie si vrei sa afli parerea specialistului in lactatie

Te invit sa programezi o consultatie antenatala pentru observarea sanilor, pentru explorarea disgnosticelor, pentru a discuta despre medicatia permisa in alaptare, iar impreuna vom face planul personalizat. 

De asemenea, daca deja ai aflat de la prietenele tale sau medicul tau ginecolog si/sau pediatru si ti-au recomandat vizita unui consultant in alaptare imediat dupa externarea din maternitate, te invit sa ne cunoastem inante de nastere pentru a-ti oferi informatii pretioase pe care sa le pui in practica in timpul celor trei zile de spitalizare in maternitate.