Saptamana Mondiala a Alaptarii reprezinta un mod in care sarbatorim cu bucurie alaptarea si imi doresc ca prin toate actiunile pe care le desfasor, sa incurajez cat mai multe mamici sa alapteze.
Dar asa cum spuneam alaptarea are cateva aspecte foarte importante!
- Cea mai importanta este: Dorinta de a alapta!
Deci, conteaza INTENTIA !
Apoi este important bagajul cu care vine fiecare mamica in aceasta poveste:
Ce a vazut in relatie cu alaptarea, ce a auzit
Ce impact au avut acestea doua asupra ei incepand din mica copilarie pana in momentul sarcinii.
Asadar, este important sa aflam ce emotii au generat cele de mai sus si cum s-au transformat ele in frici si credinte.
2. Cu acest bagaj, dragi gravidute, mamici, porniti informarea– a doua etapa important in procesul alaptarii!
Bagajul informational este esential sa survina din surse valabile, sustinatori ai alaptarii acreditati:
Cursurile de alaptare realizate de consultanti in alaptare acreditati international (IBCLC)
Cursurile de pregatire pentru nastere si alaptare efectuate de educatorii prenatali LAMAZE (certificati international)
Moase care au urmat cursuri organizate de institutii recunoscute ca sustin alaptarea (Unicef, Organizatia Mondiala a Sanatatii)
3. Sustinererea, cum esti sustinuta dupa nastere?
Cand vorbim despre sustinere, ne referim la suportul pe care il primesti inca din timpul nasterii (indiferent de modul in care nasti-operatie cezariana sau nastere naturala),
Despre practicile din maternitatea unde vei naste, daca sustin relatia mama-copil, si mai ales,
Despre practicile prietenoase din maternitatea unde vei naste.
Daca nasti intr-o maternitate unde ai posibilitatea sa beneficiezi de asistenta unui Consultant in alaptare IBCLC (aici am scris detalii despre aceasta specializare acreditata international), am putea presupune ca alaptarea in cazul tau ar putea decurge mai usor.
Suportul unui specialist face diferenta in orice problema pe care tu consideri ca o ai sau chiar si atunci cand consideri ca lucrurile merg cursiv,
Este bine sa programezi o consultatie pentru a avea certitudinea ca alaptarea este pe un fagas bun.
Multe dintre mamicile cu care lucrez prefera sa programeze o consultatie in alaptare la externarea din maternitate, indiferent de cum decurg lucrurile (Prima vizita)
Trei consultatii online gratuite
Cum procedezi?
In sectiunea comentarii a acestui articol, descrie-mi, te rog , cu ce situatie te confrunti, ce varsta are bebelusul si scrie-mi pe scurt istoricul aliumentar al copilului tau (Cum a fost alimentat inca de la nastere)
Te rog sa descrii situatia ta pentru a fi vizibila si de catre alte mamici, fiindca chiar daca nu vei fi tu cea selectata printre cele trei mamici care vor intra in consultatie online cu mine,
Eu iti voi da raspunsuri scurte la intrebarile tale astfel incat sa te pot ghida sa gasesti solutii problemei sau problemelor cu care te confrunti,
Iar informatiile pe care eu le voi scrie ca raspuns la intrebarile tale, imi doresc sa fie de ajutor si altor mamici.
Te inscrii in sectiunea programeaza
Bifezi sectiunea consultatie Gratuita online (Saptamana Mondiala a Alaptarii)
Eu voi primi cererile de consultatii pe e-mail.
Duminica, 6 August, ora 20.00, voi extrage trei mamici, numele acestora va fi comunicat duminica seara in sectiunea comentarii a acestui articol.
Duminica seara sau luni dimineata va voi contacta pentru a stabili impreuna o ora agreata impreuna.
Consultatia online dureaza: 60-90 minute
Se ca efectua pe WhatsApp Video
Scoala Mamei-Bebe Acasa
Un proiect de educație dedicat viitoarelor mame și viitorilor tătici. Despre Proiect:Ne dorim să oferim informații esențiale pentru începutul vieții bebelușului, de la perioada din…
Pot ramăne însărcinată cand alăptez?
Alăptarea și Fertilitatea: Mituri și Realități Conform Organizației Mondiale a Sănătății, alăptarea exclusivă, practicată conform criteriilor metodei amenoreei lactaționale (LAM), poate oferi o protecție semnificativă…
Intalnirile mamicilor si discutii despre alaptare
As vrea sa spun cum am inceput Am inceput in anul 2008 dupa incheierea primului curs de pregatirea pentru nastere, gravidutelor le-a placut la curs,…
Consultatii online GRATUITE pentru trei mamici si bebelusi
Saptamana Mondiala a Alaptarii reprezinta un mod in care sarbatorim cu bucurie alaptarea si imi doresc ca prin toate actiunile pe care le desfasor, sa…
Curs alaptare online-Ce trebuie sa stii inainte de nastere despre alaptare
Acest curs vine in sprijinul viitoarelor mamici si viitorilor tatici, pentru a fi informati cu privire la un start bun in alaptare si il ofer gratuit in cadrul Saptamanii…
Saptamana Mondiala a Alaptarii 1-7 August 2023
Saptamana Mondiala a Alaptarii este un prilej de a ne organiza in toate orasele din tara, in intreaga lume pentru a aduce un plus valoare…
[…] Detalii despre consultatiile online gratuite […]
Bună ziua. Mă numesc Ivanes Valentina și am un bebe de o lună. L-am alăptat din prima zi exclusiv la sân. El mănâncă foarte des, dar se pare că am flux rapid și e foarte agitat uneori la sân, pe lângă asta în jurul mameloanelor au apărut fisuri, care dor în timpul primelor momente de la atașare. Ung de fiecare dată când alăptez cu HPA Lanolin de la Lansinoh însă nu am observat vreo diferență. Am căpătat o anxietate de a alăpta, însă nici dacă pompez sânul mai afectat nu văd să se fi schimbat ceva. Ajutați -ă vă rog să devină alăptarea un proces mai plăcut pentru noi!
Vă rog să mă contactați pe wtp pentru a stabili împreună ziua și ora programării: 0746 587 456
Buna ziua. Ma numesc Luciu Nicoleta și am un bebe de 5 săptămâni. In spital a primit formula la lingura și puțin la biberon și între timp am încercat sa alăptez și la sân. Bebe a supt superficial la sân câteva zile și apoi mi s-a declanșat furia laptelui. Din a 5 a zi alăptez exclusiv. In primele săptămâni a fost bine, a supt cu atașarea corecta din poziția culcat si șezut, dar de 2 săptămâni bebe vomita, are gaze multe, se screme mult sa facă un scaun și este irascibil. Concluzia doctorului in urma unui consult a fost reflux. Cu toate astea dupa mine pare ca ar fi din cauza lactatiei. De atunci am început sa am un flux mai mare de lapte dar nu am băgat de seama. După cateva zile am observat ca bebe se îneacă des si tare la supt si sanii au devenit intre timp angorjati. Am schimbat poziția de supt dar bebe nu vrea sa prindă sânul cat mai bine pentru a suge corect, mai mult țocăie si stârnești si mai tare lactatia. De multe ori plange când îl pun la sân sau se sperie. Încerc pe cat posibil sa îl atașez corect dar de multe ori pe parcurs pierde atașarea si așa mai apar diferite dureri la nivelul sânilor. Ma puteți ajuta cu cateva sfaturi cum as putea gestiona hiperlactatia (dacă intr-adevăr e vorba de asta) si cum as putea sa fac sesiunea de supt pentru bebe mai calma fără agitație si plânsete. Nu as vrea sa ii creez o trauma. Multumesc
Vă rog să mă contactați pe wtp pentru a stabili împreună ziua și ora programării: 0746 587 456